Tänkte jag skulle skriva några rader om vårt hem, vi köpte gården hösten 1996, fick tillträden den 1 februari 1997 och flyttade in den 25 november 1997, så jag har alltså bott här i 14 år, det är länge och jag älskar verkligen mitt hem. Som det ser ut nu så är det ju lite osäkert hur vida Kastanjegården kommer att få leva kvar, har vi otur så kommer vårt hem att rivas. Men hoppet är ju det sista som överger människan.

Gården byggdes 1932 av Harald Wallin, marken är avstyckad från gamla kaptensgården Staragården som vi bor granne med. Gården kallades Lyckebo och hade postadress, Ekhögen, Kungsbacka. telefonnummret var 19. Ladugård, stall, loge, och lador uppfördes 1939 och hönshuset redan 1932. På gården fanns 1 häst, 4 kor, 3 ungdjur, 2 gödsvin och 25 höns.

När Harald Wallin gick bort hösten 1996, blev gården till salu och jag och min dåvarande sambo som tillsammans hade 9 hästar uppstallade i ett stall i Norra Hagen, tyckte att vi kanske borde titta på ett eget ställe.

Jag har inget minne av var jag var när visningen av gården ägde rum, men jag vet i allafall att jag inte kunde närvara utan mamma & pappa gick på visningen. På visningen hade det varit 11 personer och det visade sig sedan att 3 av dom efter visningen fortfarande var intresserade, jag ska tillägga att vi vid den tiden pratar om ett ruckel.

Mamma & Pappa upplyste mig om att det var väldigt mycket jobb, huset hade en stor vattenläcka och det regnade in genom taket, dessutom var inget renoverat sedan det byggdes 1932 (förutom en tillbyggnad), huset hade englas fönster och ”vinterfönster” som man satte i på insidan när det blev kallt. I köket fanns bara kallvatten och badrummen var sunkiga som bara den. Huset var trotts allt detta väldigt mysigt och med mycket jobb skulle det säkert bli fint, så vi beslutade att vara med och bjuda på gården. Budgivningen började på 790.000:- och avslutades efter någon vecka med att gården var vår.

Vi valde att döpa gården efter de fantastiska kastanjer som står på gården så det fick helt enkelt bli Kastanjegården.

Den 1 februari 1997 stog vi på gården med nycklarna i handen och hade ingen aning om var vi skulle börja. Vattenläckan var tvungen att fixas innan något annat så vi började med att lägga om hela taket och laga läckan, sedan borde vi haft en plan, men som alla andra började vi bara riva hej vilt överallt och det blev ingen ordning på torpet förrän den 25 november 1997, då flyttade vi in, men utan badrum, dusch, övervåningen gick inte att vistas på och köket var knappt klart.

I stallet stod hästarna men vi hade inget vatten i stallet och ingen el det första halvåret, så vi bar vatten från huset och fick helt enkelt mocka på dygnets ljusa timmar, men vi hade i alla fall en egen gård, Kastanjegården.

Ojjoj det kommer att bli långt det här, jag får fortsätta en annan dag !

Här är några kort från äldre dar