Grattis alla pappor, idag är det farsdag. Vi har här nere i Thailand har precis kommit hem efter middag på hotellet idag, vi ska i morgon bitti infinna oss kl.08.00 vid Bussbar, där vi ska bli upphämtade för att åka och hälsa på elefanter, ta oss en tur på 40 min på en elefantrygg och sedan titta på något vattenfall och några små apor. Detta kommer att bli svårt då vi än sålänge inte har tagit oss upp ur sängen en enda dag innan 10.15.

Simon tyckte nog jag var tjötig när vi skulle boka elefanttrippen och jag frågade tjeje:

– Are the Elephants happy?

– What?

– I don´t want to go if the elephants are mistreated

– What?

– Are they kind too the Elephants ?

– What?

Tillslut kom en kille som förstod sig på några ord engelska och förklarade att Elefanterna mådde bra, då dom nu istället för tungt skogsarbete bara bar två turister två gånger om dagen, så okey ! vi får väl se hur dom mår i morgon om jag nu är rätt person att avgöra om en elefant är lycklig. = )

Idag har vi varit vid poolen några timmar, det har varit ganska mulet hela förmiddagen och det var ganska skönt, så fort solen kommer fram blir det olidligt varmt. Sedan lånade vi hotellets cyklar, tog oss en ordentlig cykeltur för att sedan ta oss bort till flygplatsen. Planen landar & lyfter precis vid stranden, så vi tog oss dit, men tyvärr var det inte ett enda plan som landande men desto fler som lyfte. Dom är enorma planen när man står precis under. Det är ju vänstertrafik här i Thailand, så man får ju tänka både en och två gånger innan man går över gatan och bara cykla var svårt, framförallt när man kommer till en korsning. Dom kör ju dessutom som dårar här nere, barnen sitter lösa på en vanlig barnstol på moppen framför föräldrarna, eller så har dom surrat fast en trädgårdsstol på flaket på bilen och där sitter hela släkten.

Nu ska jag hoppa i säng så vi inte missar dom ”Lyckliga elefanterna” i morgon

Ha det så bra,

Kram,kram

Tess