I går var det städ och pysselkväll på dagis. Mellan 16-19 städade vi, fikade och pysslade, Calvin och jag gjorde en jättesöt tomte, vid 19-tiden åkte Simon hem med barnen och jag var kvar för att städa dessutom. Jag jag vet vi städade ju allihop men sedan hade vi vår månadsstädning så det vara bara att vara kvar och städa upp efter alla. Snälla Liselotte, Calvins fröken bytte bort sin potatisskalning mot min damsugning, så jag skalade 24 potatisar och hon dammsög, bra byte = ). Jag fick dessutom gjort en smällkaramell i väntan på att dom sista skulle gå.

Vi var också hos barnläkaren med Calvin i går, han går ju som alla vet på tå, något som jag inte oroat mig så mycket för eftersom jag själv gick på tå tills jag var 12 år, men BVC vill att vi går dit i bland så att barnläkaren får titta. Calvin fick gå runt i rummet och läkaren kände på hans ben och hälsenor. Sedan fick han springa i korridoren, något som tydligen var jättekul för när han sprungit klart och vi kommit tillbaka till undersöknings rummet säger han till doktorn – Jag måste springa mer! – Va ! var det så kul, så är det klart att du ska få springa grabben, jag och mamma kan prata i korridoren och så blev det. Resten av läkarbesöket hölls i korridoren med Calvin springandes fram och tillbaka. = )

Vi fick en remiss till ortopeden för att läkaren ville att experter skulle göra en bedömning, men han tyckte inte att något skulle göras även om hälsenorna var lite spända och korta ( inte så konstigt när dom aldrig får användas) så vi får väl se vad dom säger men förmodligen samma sak.

I morse när vi skulle ta på oss och åka till dagis säger Calvin

– Mamma jag vill ha kalsongerna med krokodilerna på !

– Va, ska du inte ha någon blöja?

– Nej mamma, Jag är en stor kille nu!

Ja, ja tänkte jag, jag får väl sätta på en blöja innan vi åker till dagis i alla fall

– Calvin ska vi inte ta på en blöja innan vi åker till dagis

– Men Mamma, jag har ju kalsonger !

– ja , men då får du säga till fröken när du behöver gå på pottan

Konstigt, som vi har hållit på hela sommaren, han har fram till idag inte gått utan blöja en enda gång, han har totalvägrat att gå på allt som heter potta och toalett

På dagis vägrade han att gå på pottan, han hade bara sagt

– jag vill gå på min potta hemma!

Så tillslut hade fröken efter lunch tvingat på honom en blöja när han skulle sova eftersom han hade vägrat att kissa över huvudtaget inte ens i byxorna av misstag.

Vart ska det här sluta, ska han bli som sin mamma som sa hela sin uppväxt när hon kom till en främmande toalett

– INTE SOM HEMMA! och sedan vände i dörren i jakt på en toalett som såg precis ut som hemma…..

Idag har jag skrivit alla julkorten, dom ligger så fint i en stor hög här på bänken redo att skickas iväg, jag har fått städat lite, lämnat och hämtat Calvin på dagis, passat Smilla, båda barnen har badat och när dom somnat fick jag gå ut och ta hand om hästarna, Simon är inte hemma i kväll han är ute med kunder och blir nog sen.

I morgon har vi än sålänge inga planer, mer än att jag ska gå på On Stage på Scandinavium med några tjejer, stackars Malin som har bjudit ut oss, fick problem med barnvakten och kan inte följa med, så tråkigt. Men jag hoppas att det löser sig på något sätt, känns konstigt att gå utan henne. Innan dess är det som vanligt stallsysslor, barnen ska utfodras och sysselsättas, kanske jag ska dra i gång med något av alla mina julpyssel jag planerar varje år men det är knappt en bråkdel som blir av.

Nej nu är det dags för sängen

Ha en skön kväll mina kära

Kram Tess