Japp, jag hade skrivit så fin om hela Julafton och hur mysigt det var och så försvann allt, jag blir så trött, men jag skriver om det…

Julafton vilken härlig dag fint väder dessutom om man inte får vit snö och några minusgrader så får man ju alla fall önska sig fint väder. På morgonen var jag ute och fixade klart stallet, alla hästar skulle ut och sedan var det järnet in för att laga maten, duka, barnen skulle ha mat och sova, det skulle städas, badas, duschas på med finkläderna och konstigt nog stod hela familjen Törnell klara klockan 13 när gästerna anlände. Tur att Simons mamma var här annars hade vi varit klara vid fyra snåret.

Efter julmiddagen drog som vanligt Kalle Anka och hans vänner i gång på tv klockan 15.00 och då var det också dags för mig att gå ner i stallet och ta in alla hästarna, så iklädd, svarta nylonstrumpor, klänning, och ett par gröna gummistövlar var det bara att ta sig an geggamojan. När hästarna var inne var det bara att svida om till Tomtedräkten i källaren och åka ner till mamma och pappa. Det var många som fick sig ett gott skratt när tomten kom körandes i en Volvo som för övrigt såg ut som om den hade varit ute och plöjt på en åker. Dessutom såg jag nog ut som en sådan där gammal tant som sitter och kör med ansiktet inne i rutan efter som hålen för ögonen i tomtemasken var så små att det knappt gick att se dessutom satt det ett par glasögon utanpå masken så det immade igen. Väl ner hos mamma och pappa höll tomten på att ramla på träaltanen med hela julklappssäcken, tur att grannarna inte var hemma för det måste ha varit en skön syn.

När klapparna var utdelade svindade tomten om och lämnade kläderna till pappa Törnell som sedan åkte med hem för att dela ut Julklapparna hos oss. Calvin lämnade alla sina nappar till tomten, fast det var nog inte så genomtänkt för när kvällen nalkades så ångrade han sig och var så ledsen.

När kvällen kom tog vi på oss kläderna och gick ut, det var en fantastisk kväll, helt vindstilla och stjärnklart på himmelen, vi skickade upp 10 stycken ”rislampor” och barnen tände jättestora tomtebloss sedan firade vi julen med att öppna en flaska Champagne ute på altan till synen av massa fina rislampor på himmelen.

Väl inne igen blev det kaffe och mer julgodis och dessutom drog vi i gång julklappsleken, jag fick en fin grå tomte och en handduk och Simon kammade hem en fågelmatare, en ficklampa, en potatisskalare och broddar, så man kan säga att det blev storslam för familjen Törnell/Gustafson.

När barnen somnat gott i sina sängar, ja inte Calvin för han saknade sina nappar, så städade jag och Simon upp och sedan var det två trötta som hoppade i säng. Vid tre tiden kom Calvin och frågade om han och hans ”kompisar” fick sova hos oss och när jag svarade ja på den frågan visste jag inte att jag på julaftons natt skulle få dela säng med Simon, Calvin, Katten, en brandbil, en traktor, en sopbil, en truck och två nallar.. Pust

God Jul

Tess