Hur förklarar man för en treåring att någon har dött? det är inte så lätt, Vi ska ju på ursättning idag och Calvin undrade vad vi skulle göra och jag försökte förklara att Matts är i himmelen som Cavalino. När Cavalino togs bort pratade vi mycket om det att han var sjuk och att han har det bra i himmelen och efter mycket förklarande så bra jag kunde säger Calvin:

– Ja ha mamma har Matts tagit flygplanet dit upp till Cavalino?

– Ja det kan man säga men han kommer inte tillbaka

– Ja men flygplanet då, vart tar det vägen?

– ja vad säger man?

Idag är det verkligen tråkigt väder ute, jag längtar till våren när allt blir sådär grönt och friskt och fint, det är den bästa årstiden våren, sedan kommer hösten inte långt efter jag vet att det är många som inte gillar hösten men det gör jag.

I går var vi på Kungsmässan en snabbis och inhandlade några tröjor på rean till barnen och som vanligt vill Calvin alltid gå in i leksaksaffären, det kan ju bli ett roligt besök som slutar med att ungen ligger på golvet och skriker för att han inte får en traktor eller liknade. Men jag har faktiskt gått in i affären varje gång vi varit där och sagt till honom att vi kan gärna gå in och titta men vi köper inte något, och stum av förvåning går han snällt ut ur affären utan att ens fråga och i går fick dessutom Alicia en liten sak och det var inga problem. Men det kommer säkert att ändra sig.

För övrigt har jag två små gnällspikar här hemma vet inte varför men dom slåss och bråkar och gnäller för jämnan känns det som, Calvin är dessutom förbannad varje kväll för att han har lämnat sina nappar till tomten. Nu förstår jag varför min mamma alltid önskade sig snälla barn i julklapp.

Ha en bra dag

/Tess