i bland kan jag inte förstå vissa människors handlande i form av representant för ett företag eller som privatpersoner

Idag har jag åter ringt till Trafikverket för att höra om vägen och som vanligt blir det så här:

– Hej Therese heter jag, jag bor på Kastanjegården mitt emot Kapareskolan i Onsala ( bara den frasen är jag dötrött på)

– Hej, ja jag har inte glömt dig, men det händer inte så mycket just nu ( nej har det någonsin gjort det) Det ligger fortfarande ett överklagande på upphandlingen på entreprenörer, så just nu händer inget

– Nej, men vet du NÄR man kan få ett besked eller vad händer?

– Nej, du det vet jag inte , men det var bra att du ringde för det är nog dags att kolla upp det ( ja om jag inte hade ringt, vad hade hänt då, blir det ingen väg då eller?)

– Ja, ja , jag får väl tacka för mig då

– ja jag LOVAR att höra av mig så snart jag vet något, förresten har jag din mailadress?

– Nej , det vet jag inte

– Jag tar den så kan du få nyhetsutskicken varje månad

TACKKKKAR ! Alltid något = )

Sedan har vi vår vän Telia, jag kan inte ens skriva om det här utan att bli helt upprörd.

För att göra denna historia väldigt kort, så har detta ärende hållit på i snart ett år. Vi köpte Telias tjänst Bredband, Iptelefoni och tv, det gick så där ! Tv stannande när det ringde, telefonen fungerade bara i bland och jag vet inte hur många gånger jag har suttit i Telias telefonkö i minst 40 min varje gång, men då tog dom till slut bort tv, nu funkar inte hemtelefonen och har du en gång bytt till IP telefoni kan du inte få tillbaka det gamla systemet, så idag efter 36 min i telefonkö skulle det sägas upp, vi får helt enkelt vara utan hemtelefon, men killen på Telia sa att han såg ett ”litet fel” och skulle göra en omstart och ringa tillbaka

– Har han gjort det? NEJ och som alla gånger förr, TELIA !!!! Det funkar inte ! Det funkar inte! D E T F U N K A R I N T E!

Sedan har vi vår lokala härliga handelsträdgård som skulle komma hit och räkna på att fixa i ordning vår gräsmatta som Trafikverket har förstört, Vad tror ni händer??

Jo jag ringer bokar en tid, då killen, vi kan kalla honom Glenn ska komma, fredag förmiddag ( detta är några veckor sedan) och han skulle ringa innan, det ringer ett samtal vid 14-tiden som jag missar från ett dolt nummer, ingen dyker upp !

Två veckor senare pratar Simon med Handelsträdgården igen och Glenn ringer hit och säger att han ska komma och titta på förödelsen, jag meddelar att jag inte är hemma , men att han gärna få kika själv, jag förklara igen (som Simon redan har gjort och jag med förra gången han skulle komma) vad som ska göras och var han kan finna dessa 8 hålor 1 meter breda och 15 till 20 meter långa.

På eftermiddagen har jag ett missat samtal och ringer upp och det är Glenn:

– Hejsan du hade ringt mig, jag antar att det gäller min gräsmatta

– Ja, jag var hemma hos dig men jag hittade inget

– VA!, du måste skoja, det går inte att missa !

– Jag såg några små hålor på er gräsmatta efter en häst , men där kan du ju själv slänga ut lite gräsfrön

– ( just nu tänker jag att jag kanske är med i luringen på City 107, hur dum är han ) Men det är inte ens på rätt ställe, säger jag !

– Nej jag såg lite annat med, men det var ju ingen fin gräsmatta där så det kan ni ju fixa själva, köp gräsfrön, dessutom har jag redan åkt därifrån så du får ringa någon annan !

Efter fem minuter ringer Simon som också har prata med Glenn och exakt samma scenario har utspelat sig

VAD ÄR DET FÖR FEL ! undrar vi båda

Vill dom inte tjäna pengar eller vad är det för fel !!!! Han hade ju bara kunnat skicka en feteoffert om han inte ville göra det och Trafikverket hade säkert betalat och han hade tjänat storkovan, men nej nej, vi står åter på ruta 1 igen.

Och sedan har vi sjukvården, ja denna underbara sjukvård tur att man är så frisk så man orkar med allt detta, jag har skickat två mail till Uppsala bara för att ställa några frågor vänligt och som vanligt, ingen har hört av sig, så i morgon skickar jag ett till.

Hade jag varit Sverker nu hade Telia, Trafikverket & Glenn åkt rakt i soptunnan och inte iden gröna sköna, utan i den bruna med matrester smiley

Uppsala kan få uppskov en vecka till smiley

Kram på er

over and out !