Chokladkaka med kokostosca

Cirka 30 bitar

4 ägg

200 g smör

5 dl socker

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

Glasyr

200 g kokosflingor

1 dl ljus sirap

2 dl socker

1,5 dl grädde

75 g smör

Sätt ugnen på 200 grader.

Klä en långpanna med bakplåtspapper.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda i resten av ingredienserna till kakan och rör till en jämn smet.

Bred ut smeten i långpannan.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Under tiden, gör glasyren.

Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull.

Koka upp och låt smeten sjuda i cirka 5 minuter.

När kakan är klar efter 15 minuter,

bred på glasyren och sätt in kakan i ugnen i ytterliggare 10 minuter.

Låt svalna och skär i bitar.