Idag kom Simon hem med ett papper som har satt griller i mitt huvud på riktigt !

Rubriken löd: Island – Sommaren 2012

Vidare stod det:

En resa på hästryggen över delar av norra Island. Vi rider över stock och sten, i vatten och genom dalar. Vi upplever Islands underbara landskap från hästryggen. Detta är ett äkta äventyr – Helt fantastiskt !

Vi rider i 6 dagar från Vatnsdal mot glaciären Langjökul, därefter mot Arnavatn, Midfjord och avslutar i Hvammstngi, Vi bor på olika ställen varje natt och boendet är väldigt spartanskt, en bil kommer ta våra väskor från ställe till ställe.

Vi kommer att rida mellan 6 och 9 timmar varje dag och vi kommer att rida 2-2,5 timmar på varje häst innan vi byter för att hästarna ska orka. Det kommer att vara ett högt tempo och full fart. Vi driver en flock på cirka 100-120 hästar med oss på resan. Ett gäng rider först, flocken mittemellan och ett gäng sist. Du behöver ha god ridvana för att njuta av turen.

Vi blir hämtade på flygplatsen i Reykjavik den 9 juli och lämnade sent söndag kväll den 15 juli. osv, osv

Åhhh vad jag blev sugen, tänk vilken upplevelse, bara den fantastiska naturen! Simon tyckte att jag absolut skulle åka och att jag skulle önska mig bidrag till resan i 35-års present. Men så dyker tanken upp, tänk om Simon inte mår bra efter operationen det är ju väldigt tätt inpå, och kanske har det varit en tuff tid och man själv inte mår så bra och verkligen inte har lust att åka i väg själv, men jag vet att jag skulle älska det, Islandshästar är kanske inte riktigt det jag är van vid, men hästar är hästar och om jag åker så vet jag att jag aldrig skulle ångra mig. hmmm jag får överlägga.

Här är några bilder från Island hittade på nätet.