Vi är nu tillbaka på First Hotell Linné på skolgatan helt ok, en säng och ett badrum vad mer kan man behöva.

Det har varit en lång dag och mycket information, man har inte hunnit tänka så mycket. Man har varit koncentrerad på alla man har prata med och försökt att ta in allt.

När vi kom till Akademiska fick vi sätta oss ner i dagrummet på avdelning 70A 1 som är den avdelningen som Simon sedan kommer att ligga på. Det kom en gullig undersköterska som hette Ulrika och tog med Simon för provtagning sedan fick vi en vägbeskrivning, en inplastad A4 på grönt papper ner till en annan avdelning där Simon skulle ta ett EKG.

Tillbaka upp på avdelning 70A, som ligger på åttonde våningen högst upp i huset, där fick vi träffa Dagmar som är stomiterapeut, hon gick igenom hur det fungerar med stomipåse på magen och hur det kommer att bli vet vi inte förrän operationen är klar, men som jag förstod det så finns det tre alternativ, om man har riktigt tur, ingen stomi, tillfällig stomi, eller om man har otur permanent stomi. Givetvis hoppas vi att det blir det första alternativet. Tillfällig stomi innebär en påse på magen i ett år sedan gör man en ny operation och kopplar ihop tarmarna igen. Dagmar målade 2 stycken ringar på Simons mage för att märka ut var den skulle sitta om nu så blir fallet. Hon tejpade två plåsterlappar över så att färgen inte skulle försvinna i duschen. Vi fick en broschyr med information om hur det fungerar och sedan tackade hon för sig.

Avlöste Dagmar gjorde Hanna (sjuksköterska) som gick igenom Simon hälsodeklaration som han fyllt i, vi fick ställa frågor om operationen och tiden efter, Hanna berättade om uppvaket och intensiven, hon berättade om alla slangar och dräneringsrör, droppet kommer att sättas i halsen, hon berättade om smärtlindring och epiduralen som kommer att sättas i ryggen något som Simon kommer att ha cirka en vecka.

Vi fick reda på att Simon kommer att flygas hem till Varberg och att om jag ville, fick jag följa med.

Efter denna informationen fick vi gå in på sal 8 där Simon fått en säng nu innan operationen dit kom Simons sjukgymnast (tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på henne) Hon var jättebra och informerade om allt i i från stödstrumpor till andningsövningar. Hon tog mått på Simons ben från ljumsken och ner till hälen och runt vaderna för att beställa stödstrumpor, dessa ska Simon ha på sig i tre månader efter operationen. Tydligen blir benen väldigt svullna av cellgifterna och det vill man undvika. Andningsövningarna ska göras 5 gånger var 20 minut vaken tid och sedan på det är det ”tåflex” tio gånger i timmen vaken tid, så det är mycket att tänka på.

Han fick dessutom en pip som han ska andas i med motstånd, för att få lungorna att återfå sin kapacitet. När man ligger nersövd i respirator under lång tid plattas lungorna till och samlar på sig slem som man behöver bli av med.

När Sjukgymnasten var klar kom Åsa Collin som var överläkare och vi fick följa med in på ett kontor. Hon gick igenom alla prover som tagits under dagen och dom var bra. Hon gick snabbt igenom sjukdomshistorien från mars 2011 och förklarade igen operationens gång. Vi fick ställa frågor och som innan så kan dom inte svara på alla frågor innan dom har öppnat och vet hur det ser ut.

Tillbaka in på sal 8 där vi träffade sjuksköterskan Elisabeth som gick igenom alla förberedelser inför operationen på onsdag. Hon vara gullig och tillät Simon att få permission och följa med mig till hotellet och sova där i stället för på sal 8. Vi fick med oss en hel påse med olika saker som skulle drickas under kvällen och morgonen och vi lovade dyrt och heligt att vara tillbaka på sjukhuset i morgon kl.10.30 då vi ska träffa narkosläkaren och prata narkosbedömning.

När vi gick i från Akademiska vid 17-snåret blev det snabba steg till hotellet för att checka in och lämna väskorna för Simon fick äta en sista måltid innan 18.00. Vi hittade en Italiensk restaurang runt hörnet och beställde förrätt och varmrätt och sedan på vägen hem 17.59 tryckte vi dessutom ner en stor glass som spiken i kistan. = )

Nu blir det en lugn kväll i sängen framför tv:n på hotellet och i morgon väntar som sagt narkosläkaren kl.10.30, sedan ska vi träffa Haile Mahteme som sak operera Simon, på kvällen blir det fler doser medicin och dusch, natten spenderas på sjukhuset och sedan på onsdag kl.07.30 står Simon som nummer ett på listan och ska rullas ner på operation.

Phhu det var mycket men nu vet ni vad vi har sysslat med idag.

Nu ska jag slå igen datorn och umgås. Ha en skön kväll

Kram Tess