Eftersom vi inte visste Simons tillstånd och trodde han han kanske till och med fortfarande skulle befinna sig på sjukhus vid den här tiden, hade vi inte planerat något för midsommarafton i år, och när vi lämnade Vimmerby i torsdagskväll hade vi fortfarande inte bestämt vad vi skulle göra, men efter lite övervägande kom vi fram till att vi inte orkade packa om och åka i väg till Rom, Rörtången eller Rommelanda dit vi var välkomna att fira med familj och släkt. I stället lånade vi mammas och pappas hus och Simons systrar med familj och Simons pappa bestämde sig för att komma ner och göra oss sällskap.

Vi packade inte ens upp väskorna från Vimmerby utan slängde bara in dom i bilen igen vid lunchtid och åkte ner till Gottskär som ligger 3 km härifrån där mamma och pappa bor, lagom resa = ).

Jag bakade en Västerbottenpaj på morgonen och medans pajdegen vilade i kylskåpet gjorde jag jordgubbar doppade i choklad och kokos. Simons systrar hade med sig mat, dryck och jordgubbar och Calvin och Alicia fick varsin fjärillshåv av faster Malin, en grön till Calvin och en gul till Alicia. Vi åt midsommarlunch vid 14-snåret och under tiden fylldes den vedeldade badtunnan med vatten, Peter och Simon åkte upp till gården och hämtade ved och sedan var den i gång.

Klockan 16.00 började midsommarfirandet i Gottskär och det blev en promenad med paraplyer i högsta hugg dit över berget, tyvärr hade inte grannen klippt det skyhöga gräset på stigen så paraplyerna hjälpte inte så mycket. Efter lite dans runt midsommarstången och lekar och till och med en vinst i lotteriet som bestod av en fasadflagga tågade vi hem över berget igen. Badtunna var vi det här laget helt fylld och det vara bara att vänta på att det skulle bli lite varmare, och i väntan på det blev det kaffe och jordgubbstårta.

Vid 18-tiden hoppade 8 glada ner i tunnan och regnet det bara öste ner, men vad gör väl det när man sitter i en vedeldad badtunna med 39 gradigt varmt vatten och tittar ut över Kungsbackafjorden med en cider eller öl i handen. Alicia och Calvin tyckte det var så mysigt att få vara med och bada, men jag tyckte så synd om Simon som bara fick stå och titta på hela tiden, inte ens en öl blev det för hans del. Idag var det dock första gången han fick på sig ett par riktiga byxor han kan ju bara ha mysbyxor utan resår för såret på magen så han såg riktigt snygg ut dagen till ära.

Det blev ett premiär bad för mig i havet dessutom, det var hela 17 grader varm och jag ska nog inte kalla det dopp, för jag och Peter satt i i säkert tio minuter. Såå skönt. Tänk att jag har badat i havet på midsommar, badkruka som jag är.

När badet var avklarat grillades det för fullt upp på altanen, och när vi vid 22-tiden hade smällt i oss ytterligare en brakmiddag med lass av jordgubbar till efterrätt, var jag så mätt så det kändes som om jag skulle spricka.

En till midsommar till ända och en fantastisk sådan, man ska helt enkelt inte planera, det verkar bli bäst då ! Barnen somnade gott och vi beslöt oss för att inte dra upp dom och åka hem utan sov över i stället, jag fick dock snäll gå upp lite tidigare i dag för att åka hem och ge hästarna frukost, men det är ju nära så det var det värt.

Hoppas ni alla hade en fantastisk dag trotts regn, ni får tänka på att ovan molnen skiner faktiskt alltid solen smiley

Kram på er

Tess