.. om våra nya djur här hemma? nej, jag misstänkte det. Vi har fått något så trevligt som strimmiga trägnagare i stallet och i källaren. Det är inga äckliga, farliga djur, dom syns inte ens men dom gillar att äta trä. 2mm stora skalbaggar i massor och dom måste tas bort. Åhhh vad roligt med lite extra arbete, precis vad jag kände för just nu. Hela stallet måste tömmas på ALLT !, hästar, katter, alla saker, hö och foder. På tisdag morgon kl.08.00 kommer Anticimex och sprutar hela stallet och sedan är det klart att flytta in igen. Försäkring ! jag vist har vi det, men den gäller ju inte för just dom här djuren, då måste man ta en tilläggsförsäkring, vad förvånad jag blev! NOT!.

Igår kväll var mamma och pappa här och hjälpte till. Eftersom min arm inte riktigt fungerar hjälpte mamma mig att tömma sadelkammaren och foderboxarna på saker och foder. Sedan var det dags att åka bort till hästarna till betet och hälla på lite switch off mot fästingar och insekter. Atlanta fick jag inte ens fatt i, hon höll sig på avstånd i rädsla av att bli fångad och hemkörd, så Solan fick sig en dos och när jag skulle hälla på det på ryggen stötte en av dom andra hästarna till mig så jag hällde allt över mig själv, känns ju sådär, men jag lär nog inte få några fästingar i alla fall.

I måndags tog vi oss en sväng in till Universeum, något som alla andra i hela Sverige också hade gjort, sådär första dagen på semestern med en väderprognos som visade oavbrutet skyfall över västra Sverige precis hela dagen tänkte naturligtvis alla andra som vi. Det var så mycket människor överallt och att vi ens fick tag i ett bord i Cafét vid lunchtid var ju helt fantastiskt, sedan att maten dröjde och att barnen skrek och var allt annat än snälla och lugna gjorde det ju inte bättre, jag förstår om sådant här slutar i skilsmässa ; ). Hur som det som inte dödar det härdar och som Simon sa: ”-Alltid lär man sig något nytt” Familjen Lorentsson/Karlsson med sina skatter var också med oss på Universeum.

// Tess