I går var Anticimex här och sanerade stallet från trägnagare, det tog 9 timmar för två man och bekämpningsmedlet tog slut redan vid lunchtid. Staller är nu stängt för levande varelser fram till i kväll, men hästarna och katterna flyttar tillbaka först i morgon kväll. Barn under två år, gravida och personer känsliga för lukter ska inte beträda behandlat område på 48 timmar. Eftersom våran källare också är besprutad får man heller inte gå in där och konstigt nog har man hundra ärenden dit bara för att man inte får. Det luktar fruktansvärt starkt i från källaren men framför allt i från stallet där man har besprutat stora ytor med 170 liter gift. Just nu står alla dörrar och fönster öppna för att vädra ut.

Konstigt nog verkar det som om Svalorna har klarat sig, jag var lite orolig för att dom skulle stryka med, men på Anticimex berättade han att fåglar tål mer än man tror, tex kan dom äta råttgift utan att det händer något.

Vi har närmare 25 svalbon i stallet och ni kan ju tänka er, en mamma och en pappa till varje bo och sedan har dom cirka fem ungar var också så det är över hundra svalor i stallet. Tyvärr kommer nog dom små ungarna inte att klara sig, men det återstår att se, kanske kommer det att börja ”regna” fåglar här i dag.

Annars ser det ut som ett bombnedslag på gården av alla saker, foder och höbalar som fått tillfälliga platser utomhus nu när vi tömt stallet, men det blir väl ordning på det om några dagar förhoppningsvis.

// Tess