I fredags packade vi hästtrailern full med flyttkartonger, kassar, påsar fulla med allt ni kan tänka er, gamla tavlor, stekpannor, barnkläder, nallar, kostymer, glas, porslins saker, skor jaja ni fattar.

På lördag morgon kom Ola & Lotta hem till oss på morgon och kl.08.00 styrde vi kosan mot Göteborg och Kommersen. Vi släpade ut sakerna och in till våra två bord som vi hyrt,

Vi skojade lite på vägen in att jag och Lotta kanske fick kalla in Ola som ”förstesäljare” om det blev för mycket folk vid vårt bord. Ola hade tänkt att serva oss med lunch och plocka in mer saker i från hästtrailern när det blev tomt, men innan vi hade ens fått upp sakerna hör vi en gäll röst:

-Välkommen till Kommersen, om fem minuter öppnar vi, inga plånböcker eller telefoner på borden för då är dom borta inom fem minuter

– Tag mer er ALLT skräp hem annars kommer ni få en straffavgift och tro mig jag är hård.

– Lycka till och ha en bra dag !!

Sedan small det bara till, under den första timmen han jag inte ens prata med varken Ola eller Lotta och hade inte Ola varit där hade det gått åt skogen.Han fick ansvara för klädställningen och hålla sig på utsida för att försöka hålla koll så folk inte glömde betala. Folk var som tokiga i allt, drog och slet. Det var nästan så jag fick lite panik för att jag inte hade kontroll över situationen. Simons Peak jacka som vi köpte i Peking för 250:- sålde jag efter 2 minuter för 270:- så den gick vi till och med 20 kronor plus på. Vi 12-tiden hade den värsta ruschen lagt sig och för första gången kunde vi fylla på från kartongerna som stod på golvet. Klockan 15.00 var dagens arbete slut, vi han inte ens äta lunch utan det blev en bulle på stående fot. Väl hemma var det väldigt skönt att duscha det var ju inte direkt rent och mysigt på Kommersen men ändå givande på något sätt.

Det kom fram en tjej med en barnvagn med en liten kille på runt 4månader i, hon tittade på barnkläderna och frågande var två par mysbyxor kostade 5:- st svarade jag och sedan hittade hon en röd fin kofta som kostade 10:- – ”Jag har bara 10:- att röra mig med” och det var nog verkligen så. Hon bestämde sig för att att ta byxorna för 10:- även om tröjan var finare, men jag fick så ont i hjärtat, så jag frågade om hon vill ha tröjan, och det ville hon så hon fick den gratis. – Tack snälla, det var verkligen snällt, sa hon innan hon gick. Ussh ! jag har tänkt på henne hela dagen idag, hon kunde ju fått en hel påse med barnkläder av mig.

Det kom en trevlig herre och köpte tre av Charlottas studieböcker för 30:- som han skulle hem och läsa och han dök även upp idag för att inhandla fler, han hade legat och läst till sex på morgonen och tyckte det var kanon intressanta böcker så idag köpta han nog 30 st till för 150:-

I dag var det inte riktigt lika bra ös, men på det hela sätt drog vi in 8500:- kronor på saker som vi annars hade slängt, låtit ligga kvar och skräpa på vinden. Så man får nog summera denna helg som en bra helg även om det nog får gå några år innan jag gör om det igen, Pusst, trötta fötter och det känns ju inte så roligt att börja en ny vecka med att vara svintrött ; )

Tack Ola och Lotta för en roligt helg, eller ?????

Kram och God natt

Tess