Hej! Jag heter Ann-Charlotte och är mamma till Therese och hennes syskon Mathias och Charlotta, vi bor i Onsala i ett hus vid havet.

Tänk vad härligt att vinter är här, med snö och kyla. För att kunna njuta av den i fulla drag, köpte vi ett hus i Sälen förra året. Vi försöker att åka dit så ofta vi kan. Jag tänker berätta lite hur en vinter weekend kan se ut.

Ofta packar vi bilen på torsdag kväll för att kunna starta tidigt på fredags morgon. Vi har två vägar att välja på, öster eller väster om Värnen och oftast blir det den östra sidan via Mariestad som vinner. Första stoppet blir på Rattugglan där kastar vi i oss en grillad korv med bröd, självklart med stark senap. Vi köper också med oss kaffe, bulle och lite smågodis. Kaffet är alltid så jäkla varmt så det går först att dricka när vi närmar oss Filipstad ca tio mil norr om Rattugglan. När vi i Filipstad svänger av mot Vansbro börjar vi spana efter älgar, och efter det har jag nerverna på helspänn tills vi är framme i Sälen.

Känslan när vi kör upp för fjället och fram till vårt hus går nästan inte att beskriva, ett lugn infinner sig, vi hoppar ur bilen i djup snö och hakar ner snöskyfflarna från väggen för att skotta oss fram till entrén. Sedan är det bara att tömma bilen.

Lars-Håkan hämtar ved från förrådet och tänder en skön värmande brasa. Efter middagen blir det bastu och bad i tunnan. På lördags morgon när vi slår upp ögonen har vi den magnefika utsikten över fjället framför oss. Tidigare vintersemestrar har vi mest åkt utför men i år har vi köpt längdåkningsskidor för att testa spåren på fjället. Lunchen på lördagen börjar med en skoterfärd till Snögubben som är Lindvallens topprestaurang. För det mesta vinner gulachsoppan. Har det fallit mycket snö brukar det också bli några timmars motion med snöskottning runt huset. Tidigare i höst när vi var upp hittade vi Björnbajs vid tomtgränsen och enligt ortsbefolkningen finns här både björn, varg, älg och räv inpå knutarna.

Söndag morgon brukar Lars-Håkan ta bilen till bageriet för att inhandla färskt bröd till frukost, vi packar i hop och äter en enkel lunch och vid 14-tiden bär det av de 50 milen hem till Onsala igen. Så brukar en härlig weekend i Sälen se ut !

Jag önskar er alla en skön vinter och en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År !

// Ann-Charlotte