Det kan man kalla det minst sagt. I går ringde leverantören som jag har köpt växthuset av och var helt förtvivlad:

– Hej Therese !

– Nej, men HEEEEJ !

– Oj vad du låter glad, tyvärr har jag dåliga nyheter. Schenker ringde mig i fredags och meddelade att dom har ”tappat” växthuset och att det är stora skador, jag ville inte ringa och förstöra helgen för dig, men som sagt vi får ta hem växthuset och se hur det ser ut, men det kommer ju att bli väldigt försenat.

– Vad är det du säger ?

– Ja, du kan ju inte tro att jag är helt riktigt klok! först ringer jag och säger att det har brunnit och nu det här

– Men vad händer nu?

– Vi får bygga ett nytt och det är ju så att hur vi än skyndar på det så tar det minst två veckor på snickeriet, en vecka för behandling av trät och sedan minst två veckar för att måla det.

– Jaja, det är klart att man blir lite besviken, jag har ju väntat ett tag nu , men det är ju inget som du kan hjälpa, det löser sig säkert

– Åhh vad skön att du inte är arg, jag trodde du skulle bli jättearg…

Pust vad säger man.. klart att jag blir besviken det är ju nu man vill ha det klart.

Men det går ju inte riktigt att göra något åt, dessvärre är ju inte Schenker en riktig höjdare kan man tycka, först ska det ta tre veckor för utredning om vem som gjort fel och sedan är det så att dom ersätter bara en lite del ( per kg) så om man inte tar en extra försäkring så är man helt rökt…

Jag ifrågasatte om man informerar sina kunder om att man måste ta en sådan försäkring men det gör man inte det får man läsa sig till själv i det finstilta.

Fortsättning följer ….

Här hemma står i allafall allt material som grunden ska byggas upp av, en stor hög med makadam, lecablock, dräneringsrör, frigolit, betong, armeringsjärn, puts, duk, osv osv.