Det går också sakta men säkert framåt, det är liksom inte bara att bygga om man säger så. Först måste man ha någon som ritar ritningar och det har vi fått hjälp med av snälla Pål, Magdalenas sambo som har ritat fyra förslag som har stötts och blötts under några veckor. Nu har vi kommit fram till en ritning som känns kanon och nu är det bara allt pappersarbete och alla tillstånd som ska ordnas.

Först ska man söka Förprövning av djurutrymmen hos Länstyrelsen i Halland.’

Dit ska all abygghandlingar skickas dessutom ska ett 8-sidigt dokument fyllas in angående

byggkonstruktion, ventilation, ljudnivåer, ljusinsläpp osv, osv, osv. Missar man detta då åker man på ett vite på mellan 12.000 – 24.000:- så det håller jag på med just nu, normalt sett tar den förprövning 8-12 veckor, men hinner jag in med den dunder nästa vecka så tar det bara 6 veckor YIPPIE ! så det är planen.

Sedan när detta är klart ska alla bygghandlingar in till kommunen och där är handlingstiden 8-10 veckor för att få bygglovet och när det är godkänt är det dags att sätta spaden i marken, när bygget är klart får det inte tas i bruk innan Länstyrelsen har godkänt besiktningen som innebär att allt ska gjorts precis enligt ritningarna.

I går var Fiskebäcks Bygg hemma och kikade på hur det ser ut i stallet för att kunna lämna ett kostnadsförlag på bygget, så får vi se om det går att lösa ; )

Han skulle räkna på det och återkomma i nästa vecka, vi får kanske ta in några fler företag som kan räkna på det.

Det känns ju viktigt att man får fatt i ett seriöst företag så man inte står där med skägget i brevlådan och Lennart Ekdahl får jaga fuskbyggarna. Det viktigaste för min del är att tidplanen håller, eftersom jag kommer att få hysa in min hästar på andra ställen under tiden bygget håller på. 5 av boxarna kommer att kunna användas men 4st behöver få vara tomma, så det blir att planera ordentligt.

Här kommer en liten smygtitt