Alicia har haft ”Tre dagars feber” I går fick hon utslag , massa små prickar på magen, så jag ringde sjukvårdsupplysningen för att höra vad jag skulle göra, och jag fick rådet att åka upp till sjukhuset för att be en läkare ta en titt på det, så det var bara att packa in barnen i bilen och bege sig till sjukan. Väl där fick vi hjälp av en gullig sjuksyster som tog med Alicia in på labbet där tog dom ett halsprov, tydligen ter sig Tredagarsfeber och Scharlakansfeber ganska lika. Men har man Scharlakansfeber har man streptokocker och den går att behandla med antibiotika det går däremot inte Tredagarsfeber.

Halsprovet var negativt och vi fick åka hem, på eftermiddagen hade febern lagt sig tack och lov och hon kändes mycket bättre. I morse däremot fick jag en chock när hon kom in i vårt sovrum, med utslag i hela ansiktet och över hela kroppen. – Herregud vad hon ser ut !

Jag fick ringa till sjukvårdsupplysingen igen och fråga om det verkligen skulle se ut så.

– ”Du kan vara lugn, tredagarsfeber kan te sig olika, man får väldigt hög feber i tre till fyra dagar och sedan kommer utslagen och när dom har kommit så är sjukdom på väg tillbaka och man smittar inte längre, man har oftast sjukdomen när man är mellan 6 månader och två år, och alla barn får inte ens utslag utan bara feber i några dagar, så många vet inte ens om att man har haft det” men som sagt en del barn får väldigt mycket utslag och det ser inte så roligt ut, men det är helt ofarligt.


Jaha, då får vi hoppas att dom härlig utslagen försvinner, för hon ser ju inte klok ut stackarn, idag är feber helt borta och hon är bara lite trött.

Syskonen Törnell kan ju vara sams, om den ene är sjuk och den andre sover smiley