Där har vi varit idag, jag och Calvin. Dagen började med att vi lämnade Alicia på dagis, åkte förbi OKQ8 och tankade och begav oss sedan vidare till Östra och Drottning Silvias Barn Sjukhus. Vi tog en fika i Cafét på bottenplan och sedan var det tid att leta upp ortopeden som flyttat in i nya lokaler sedan vi var där sist och det var ju inte så länge sedan.
Idag fick vi till en början träffa ortopedläkaren Kristian, (fast vi hade tid till en man med namn Pavel) han var jättetrevlig och jag fick dra hela historien igen, som vanligt sjukgymnaster hit och röntgen dit, remisser hit och kirurger dit osv, osv.

Kristian tittade och undersökte Calvins ben och fötter, han noterade som många andra läkare, att hans vänstra ben var kortare, att han gick på tå och att han har dålig rörlighet i sina fotleder. Han bestämde sig dock för att låta chefsläkaren som lämpligt nog var på plats idag att kika på Calvin.
Efter lite väntade steg en herre med namn Roger (väldigt lik Plura) in, han hälsa vänligt och ställde en hel del frågor och jag fick åter igen dra hela historien med sjukgymnaster hit och röntgen dit, remisser hit och kirurger dit osv, osv. Han undersökte fötterna och drog slutsatsen att något nog måste göras och att han skulle fundera på vad, vi diskuterade operation, men som ortopeden i Kungsbacka var han inte helt säker på om det skulle bli bra. – Det är komplicerad operation och det blir oftast väldigt stelt efteråt.

Roger skickade oss direkt vidare till ortopedtekninska där dom gipsade båda benen på Calvin. Benjamin som teknikern hette var jättegullig och förklarade för Calvin att det inte skulle göra ont, han tryckte ner en stålskena innan han gipsade som han senare använde när han skulle skär upp och ta av gipsen. Calvin fick välja mönster på skenorna, det fanns ett 15-tal olika mönster med allt i från fjärilar till blommor, fotbollar, dödskallar och kamouflage mönster, men Calvin valde ett Spiderman mönster, rött med svarta spindelnät på. Vi ska fortsätta med sjukgymnastiken och övningarna som Calvin göra varje kväll och den 6 december ska vi tillbaka till Ortopedtekniska för att hämta upp skenorna som då ska vara klara. Om tre månader ska vi tillbaka till Roger igen så får vi se om han har funderat klart, det känns bra i allafall att vi har fått en läkare så vi slipper bli runt skickade och så kanske jag slipper dra den där historien igen ni vet med sjukgymnaster hit och röntgen dit, remisser hit och kirurger dit osv, osv.

Efter sjukhusbesöket som tog sin tid, fick Calvin följa med till jobbet och när jag jobbat klart för dagen åkte vi och hämtade upp Alicia på dagis.
Nu är det soffläge som gäller och i morgon ska Simon springa Vinterloppet, jag tänkte ta mig en sväng till travbanan och motionera Atlanta.

Ha en skön helg
Var rädda om er
Kram Tess