Ja det kan man kalla det, nu i kväll har jag och pappa varit på Kungsbacka Kommun på möte för att diskutera avlopp, jag vist är det roligt AVLOPP ! Skit rent ut sagt ; )

För att få bygglovet att gå igenom måste vi lösa avloppsfrågan från stallet, då kan ju tycka att vad spolas ut där, jo vatten och lite smuts från hästarna, det är ju inte avlopp från en toalett precis, men, men jag förstår att det måste lösas, då uppdagades det ju att vårt avlopp från huset går till en trekammar brunn som inte är så bra vilket innebär att det inom kort måste fixas, så då är det ju lika bra att göra det på en gång när man ändå ska gräva.

Det finns lite olika alternativ, antingen bygger man ett eget reningsverk, kostar sådär 250.000:- (som hittat) då har man sedan en driftskostnad på ca: 6.000:- om året och sedan ansvara man ju för allt som går sönder osv, osv.
Eller så kopplar man på sig på det kommunala avloppet, men då kommer kruxet… det finns en påkoppling ovanför Kapareskolan, dit är det närmare 400m som vi ska GRÄVA och det känns inte som om det blir så roligt, sedan kostar anslutningen 63.000:- till kommunen plus allt arbete, vi måste gräva oss över Håkullavägen in på kommunens mark som vi måste söka tillstånd för att få gräva upp, sedan ska det grävas från huset ner till stallet.

Sedan uppdagades det att det ligger en vattenledning nergräv över vår mark som eventuellt måste läggas om när dom bygger den nya Onsalavägen, så då ska hela hagarna grävas upp, men det lär väl dröja något år eller så om vi har tur.

så det blir mycket GRÄVANDE fram över, vi ska nu skicka in en ansökan om att få koppla på oss på avloppet, vi ska fråga kommunen om servitut till avloppsrören och sedan börja ta in offerter på GRÄVANDET, sedan kan bygglovet beviljas för stallet.
En sak i taget, jag har ju bara hållt på med detta sedan i början på maj, men om något år eller så, så kanske det blir en spolspilta och en box till ; )

Jag återkommer i ärendet

// Tess