Ett annat projekt som går långsamt, långsamt framåt, tro det eller ej, är stallbygget !
Vet inte hur mycket jag uppdaterat er, men i höstas fick vi äntligen tillbaka bygglovs ansökan dock inte med ett Ok, då Miljö & Hälsa undrade hur vi hade tänkt att lösa avloppet från stallet. Det fanns två alternativ, bygga ett eget reningsverk eller koppla på sig på kommunens befintliga och där tog det stopp igen. eller stopp, det verkar blir följdfel hela tiden.
Vi beslutade att koppla på oss på det kommunala avloppet, men det var lättare sagt än gjort och känns som om det blev väldigt omständigt.
Närmast anslutning ligger uppe ovanför infarten till Kapareskolan, vilket innebär att vi måste gräva hela vägen upp dit och det är närmare 300 meter och sedan gräva oss över Håkullavägen. Eftersom vi ämnar att gräva på kommunens mark, måste man söka tillstånd och detta har tagit sådan tid, dom är inte snabba på kommunen. Ringer du inte och stöter på hela tiden händer ingenting.
Tillslut fick vi Ok på detta men då ska även vägföreningen godkänna att vi gräver över vägen och det var dom inte så pigga på, utan vi måste gräva oss under vägen.
Nu är iallafall detta löst och vi inväntar äntligen ett godkännande av bygglovet.

Sedan är det dags att ta ett planeringsmöte med byggfirman för att planera in byggstart och en plan för hur det ska gå till.

Så om några månader kanske det går att börja. Jag lämnade ju in ansökningarna till Länstyrelsen i slutat av maj förra året och trodde inte i min livligaste fantasi att det skulle ta såååååå lång tid, men den som väntar på något gott……

Fortsättning följer……..