Då var det måndag igen, en ganska vanlig måndag. Vi hade missat att dagis var stängt pga. planeringsdag idag, så Simon åkte i väg med barnen och kom hem med dom igen.

Idag var planen att åka och titta på sten, som ska ligga runt poolen, men jag vet inte om barnen tycker det är så roligt, så jag får nog ta det en annan dag. Jag skulle även inhandla ett prydnadsträd, men jag får nog ta det när jag har bärhjälp.

Denna veckan har jag förmodligen glömt en hel del, kan inte komma komma på att jag har något bokat, och det verkar ju väldigt konstigt. Simon åker till Brasilien på lördag, det vet jag men så annars är det tomt.

I helgen har vi firat midsommar, jag, Simon och barnen var på Apelröd ( en byggdegård här i Onsala) där dansades det runt midsommarstången och fikades, barnen fiskade fiskedam och sedan drog vi oss hemåt, förra året hade vi ju med Gillian dit, men hon fick stanna hemma i år, det blev ju någon form av hysteri när vi kom med en liten söt Shetlandsponny, alla barnen skulle klappa och föräldrarna skulle ta bilder av barnen med midsommarkrans, utan midsommarkrans, Gillian skulle ha midsommarkransen på huvudet osv osv. När vi åkte från Apelröd blev Alicia dålig och när vi kom hem hade hon 39 graders feber, konstigt dagen innan avslutade hon sin antibiotikakur för streptokockerna som hon haft i huvudet, eller kanske, det är det ju ingen som vet.

Jag pratade med Sjukvårdsupplysningen som tycket att vi skulle åka in till Akuten och få en bedömning med tanke på vad som varit. Så det var bara att packa in Alicia i bilen och åka, Simon var hemma och ordnade med mat, grill och dukning.
På Akuten var det helt folktomt, inte en enda person syntes till, så besöket från att vi klev in genom dörrarna tills vi gick ut igen tog bara 10 minuter, skönt.

Läkaren hittade ingenting, och tyckte det var konstigt, kanske lite, lite röd i halsen, däremot hade hon en ganska hög sänka, men det går ju inte att behandla något som man inte vet vad det är, så vi fick åka hem och om hon blev sämre tyckte han att vi skulle åka till Östra. Alicia sov en timme när vi kom hem och när hon vaknade hade hon 37.1, så febern var borta, väldigt konstigt det där.

Vid 19-tiden kom Marion, Maria och hennes pappa, vi grillade kyckling och sedan spenderades resten av kvällen i växthuset, jättemysigt !

I lördags var vi mest hemma och slappade, min bror och hans familj var här och åt lite jordgubbar och glass annars gjorde vi inte många knop kan jag säga. Det blev ju inte så mycket till sömn på midsommarnatten, jag hoppade i säng vid 1-tiden och sedan vid 03.30-tiden ringde min svägerska och undrade om jag kunde ta en sväng med bilen och leta efter min lillebror som tydligen fått för sig att gå hem från festen ”fågelvägen” och nog gått åt fel håll, men han hittade hem tillslut ; ) när jag väl var hemma i gen vid 04.30 lät det konstigt i från källaren, och det var väl tur att jag var uppe, för där nere hade ett rör gått sönder som ska tillföra poolen mer vatten, dessvärre pumpades inte vattnet till poolen utan rakt ut på golvet i källaren, så Simon flög upp ur sängen och fick laga röret i källaren som dessutom var full med vatten. Hopp i säng vid 5-tiden och upp igen vid 06.30 för att fodra hästarna och sedan hopp i sängen igen, och sedan upp igen vid 08.30 för att släppa ut hästarna och när jag kom in hade barnen vaknat så då var det kört.

På lördagskvällen badade vi hela familjen i poolen tillsammans, så härligt, måste säga att jag har varit väldigt skeptiskt till det här bygget, vad ska vi med en pool till, det blir bara massa mer saker som ska skötas och hållas efter och jag är livrädd att barnen ska drunkna, dessutom är jag inte badälskare utan snarare en badkruka. Men med 30 grader varmt och när man är gravid och har ont i ryggen är det helt underbart att simma och barnen älskar helt plötsligt att bada och tjatar inte om något annat, så OK, jag får ändra min uppfattning, Det var en bra investering !! Nu ska det bara bli helt klart också.

I går var vi hemma hos mamma & pappa på kalas, vi firade några födelsedagsbarn som fyllt år Mathias, Alwar och Charlotta och lilla Smilla såklart, det grillades och åts tårta, barnen var ute och rodde med flytväst i viken nedanför huset och tyckte det var jättekul. Stackars Simon fick slänga i sig maten och åka hem, då Ronny ringde och sa att han skulle komma bort och fylla grus runt poolen, så för hans del blev det jobb och slit i stället för tårta.

Nu ska jag ladda tvättmaskinen och byta lakan i alla sängar och sedan får vi se vad som orkas med.

Ha en härlig måndag
Kram Tess