1 år och tre månader efter att vi lämnade i bygglovet ska snart allt vara klart för start, man får inte ha bråttom när man ska bygga och har med kommunen att göra, herregud vad långsamt allt går, och ju fler kockar…..

Om två veckor kommer tältboxarna som hästarna ska få bo i under tiden som stallet rivs och byggs upp igen. Vi kommer att riva halva stallet, då det visade sig att golvet är så dåligt att det inte håller för den nya konstruktionen och takbjälkarna. Alla tegelpannor på taket ska plockas ner och sedan rivs väggar och tak och golvet bilas bort, sedan ska det gjutas och byggas nytt, enligt planen ska det ta runt 12 veckor, men lägg på några så skulle jag tro att vi är i hamn. Om hästarna står i sina nya boxar på Julafton är ingen gladare än jag.

Så nu ska det alltså grävas upp igen, ja fy vi har ju knappt lagt den sista stenplattan runt poolen förrän det är dags igen. Men det är bara att bita ihop, det kommer ju att bli fint när det är klart och sedan är det bannemig slut på projekt på VÄLDIG, VÄLDIGT länge.

Det kommer att bli jobbigt under hösten och jag hoppas inte på för mycket regn och stormar. Jag kan bara föreställa mig hur det kommer att bli med alla maskiner som ska in på gården, det kommer att vara ett stort lerfält överallt, bära vatten och mat till hästarna och springa långt med allt gödsel, mörkt och kallt och fy ja. Nej nu ska jag inte vara så negativ, det är bara att gilla läget
Jag ska hålla er uppdaterade under hösten med byggets framfart och hur det går ; )

Det var en liten uppdatering i projektet ”Bygga nytt stall”

// Tess