Klockan är snart 19 och det är mörkt som mörkaste natten ute och det har det varit ett tag redan. Vintertid !!! vem kom på det och den som gjorde det har definitivt inga barn som min kollega Irene sa. Jag ogillar starkt mörkret, kanske för att jag är lite mörkrädd men främst för att man blir såååå trött, det känns ju helt befängt att gå ut och rida vid 20-tiden man vill helst gå och lägga sig, medan man på sommaren utan problem kan sitta ute och rida vid 22-23 tiden.
I går när jag red från ridhuset upptäckte Atlanta fyra individer ute på fältet vi red förbi, jag försökte urskilja i siluetterna vad det var, Rådjur?, Älg?, Vildsvin? Rävar…. knappast det sistnämnda dom brukar mig veteligen inte umgås i flock. Jag bestämde mig tillslut för att det nog var rådjur och även dom som är trevligast att möta till häst. Det gick bra, Atlanta blev en ”snorkfröken” men höll sig lugn och djuren på fältet stod som förstenande tack och lov.

Det är dock skönt att vara mammaledig, så man får se dagens ljus annat än på helgerna i allafall. När man jobbar åker man ju till jobbet när det är mörkt och går hem när det är mörkt så om man inte går ut på lunchen så blir det inte mycket till solljus den här årstiden.

Appropå mörker tittade ni på Cancergalan igår? Jag valde faktiskt bort det, jag orkar bara inte se det även om jag borde. Sedan får man ju säga att det är fantastiskt att man samlar in så mycket pengar till forskningen som faktiskt räddar liv. ussh ja jag grottar ner mig i alldeles för mycket olycka och oroar mig för allt möjligt just nu, och den där förbannande cancern, eftersom Simon har haft Bukhinnecancer så följer jag det fruktansvärda som händer uppe i Uppsala där UCC (Uppsala Cancer Clinic) har gått i konkurs pga kartellbildning och bojkott. Det var som någon skrev, vilken tur att jag fick bli opererad av Haile innan, men vad händer nu om jag skulle få tillbaka min sjukdom, då är min sista livlina borta…. Det har jag tänkt mycket på, det gäller ju även Simon, tänk om det kommer tillbaka och det finns ingen Haile som kan operera…. så nu går jag runt och funderar över det hela dagarna och nätterna. Jag följer också en tjej som heter Helena som också har blivit opererad av Haile på UCC, men nu fått tillbaka sin sjukdom, kika in på hennes blogg om ni vill veta det mesta om bukhinnecancer, hon bor i Uppsala och har bättre koll på vad som hänt när det gäller UCC. hennes blogg heter ”Tur som en tokig”

Nej i morgon ska jag bara omge mig med positiva saker mer kärlek i världen helt enkelt. Tänk om det skulle uppenbara sig en ande, då hade jag önskat att alla sjukdomar försvann cancer, ebola, fågelinfluensan, ALS, you name it !! bort med det bara och när han ändå är på gång kan han väl även se till att alla får mat och rent vatten, att alla naturkatastrofer utrotas och att det blir fred på jorden…. allt det där är knappast möjligt men om man får önska så…….

Var rädda om varandra, man har bara varandra till låns.
// Tess