Då har jag dragit igång ännu ett projekt här hemma på Kastanjegården, Simon är väl inte den gladaste eftersom han idag fick hjälpa till att sätta upp ett Kastanjestaket runt min nya köksträdgård, som jag lovat att jag skulle sköta helt själv, dessutom är han sjuk, stackarn… men det var helt omöjligt att sätta upp det själv. Jag försökte med hjälp av Alicia först med det var för svårt för henne.

Hur som, Ronny var här i måndags och flyttade på lite jordhögar som det finns många av och på fel ställe här på Kastanjegården. Han hjälte mig att skala av grässvålen och sedan lade vi en markduk och på med väggrus och överst ligger det natursingel, fem pallkragar att odla i och sedan ska jag plantera hallon och blåbärsbuskar, ett Kastanjestaket ska hålla rådjuren och andra oinbjudna besökare på rätt sida och sedan ska det bli en liten grind med en rosenbåge över, tror det kommer att bli jättefint när det är klart.

Idag har jag sått blommor i en av pallkragarna och i morgon ska vi så morötter, potatis, sallad och lite annat, kryddor ska planteras i en kruka, pallkragarna ska målas svarta och sedan ska jag in med lite lull, lull som gör det hemtrevligt och fint.. KLART ; )

Det ska bli såå kul när det börjar gro och man kan gå ut och skörda helt egna grönsaker och bär, sedan har vi ju växthuset fullt med roliga grödor, i år har jag planterat gurka, tomater och physalis i vanlig ordning, vinrankan har växt ordentligt sedan förra året så i år kanske det blir lite druvor, jag har köpte ett persikoträd och kiwi som också är nytt för i år så det ska bli spännande och se vad det blir och så hoppas vi att det blir någon melon eller två, dom blev sååå goda förra året. Utanför växthuset har vi också tre pallkragar med smultron och jordgubbar som är det bästa jag vet hmm smaskens. ; )

Kram, Kram Tess