Söndagen efter Midsommar packade vi bilen proppfull och begav oss till Öland.
Vi checkade in på Saxnäs Camping som ligger några kilometer norr om Ölandsbron, en jättemysig camping jag varmt kan rekommendera. Vi hade hyrt en villavagn som var jättefin, två sovrum, två badrum ett stort allrum med kök och stor soffa och utsikt över havet och Ölandsbron.

På måndagen begav vi oss upp mot Borgholm och några mil norr om Borgholm ligger Lådbilslandet, en liten nöjespark där där det fanns mycket roligt för barnen. Dom åkte rutschkana, hoppade på studsmattor, körde lådbilar i alla möjliga konstellationer, det var traktorer med höskrinda, det var lastbilar och bilar och motorcyklar. Vädret var fantastiskt fint denna dagen, och vi hade en jätterolig dag, eftersom semestern inte riktigt börjat ännu, var det nästa inget folk och barnen behövde i stå i kö och fick åka massor.
Tisdagen var väl den ända dagen som var dåligt väder, så vi tog det lite lugnt på morgonen och sedan åkte vi till Leos Lekland i Kalmar, även detta väldigt uppskattat av barnen ; )
På onsdagen sken solen igen och vi begav oss längst upp till Ölands norra udde där besökta vi Fyren Långe Erik och sedan blev det en låååång promenad i trollskogen.
På vägen hem stannade vi till på Böda Sand och åt middag på en restaurang nere vid havet.

Trollskogen bjöd på mycket spännande saker, ett enormt pussel, små stugor där man kunde gå in och lära sig allt om naturen en mysig promenad på 4,5 km i skogen, vraket nere på stranden, den stora Trolleken som var 900 år gammal och så fikade vi och åt glass.

På Torsdagen var vi i Borgholm, först besökte vi Borgholms Slottsruin, ett helt fantastiskt bygge. Där fick barnen gå i riddarskola, blev dubbade till riddare och Calvin tog namnet Döskalle och Alicia Lejonhjärta ; )
Dom fick skjuta pilbåge, måla egna sköldar, baka eget bröd och sedan åka på en trähäst där man skulle slå till en sköld i farten. Vi föräldrar tog en rundvandring på egen hand i ruinen och en fika i väntan på att barnen skulle bli klara.
På fredagen var vi ute och åkte runt lite, vi hittade en marknad som vi strosade runt på, barnen köpte nya foppatofflor, vi köpte lite jordgubbar och lite annat krafs som man hittar på sådana ställen, det var jätte mycket människor så det var trångt att gå bland alla stånden, vi stannade på ett litet lunchställe och åt lunch ute i deras trädgård, Simon åt Kroppkakor och barnen våfflor vidare blev det en sväng över Alvaret och sedan bad i poolen på campingen.
Lördagen spenderades på Böda Sand, en härlig dag i solen och som också var vår sista dag här på Öland på söndags morgon var det bara att packa in i bilen, städa och sedan köra de 38 mil hem igen, tack Öland för en underbar vecka och tack Andreas, Lena, Bella, Mickan och lilla Emil för ännu en fantastisk semester med er.