Hejsan !
Hoppas ni alla har det bra, vi är nu uppe i Sälen på lite skidsemester med barnen.
Vi åkte upp sent i lördags kväll, resan gick så bra. Selma är ju extremt åksjuk och kräks i bland på vägen till dagis och eftersom jag har kräkfobi, så var resan hit upp inte något jag såg fram emot, förra året blev ju en mardröm både vägen upp och sedan när Selma förlorade medvetandet och vi fick ligga inlagda på Falun i tre dagar.

Tanken var att åka tidigt på söndags morgon vid 5-tiden eftersom min bror och hans familj skulle åka hem först på söndagen, men i lördags eftermiddag ringde dom och sa att dom var på väg hem, så vi ändrade planen och drog så snart vi var klara. Vid 19.30-tiden åkte vi hemifrån Kastanjegården och stannade och handlade mat på Ica Maxi i Kungsbacka. Selma somnade vid Liseberg och sov hela vägen upp, hon vaknade när vi stängde av motorn här utanför huset på Bräddvägen.

Simon körde första biten men tycket att jag skulle försöka sova en sväng för han var väldigt trött och ville bli avlöst, hmm det var inte lätta att sova när man vet att den som kör är trött, dessutom satt man på helspänn hela vägen, orolig för att Selma skulle vakna eller att det skulle hoppa upp en älg på vägen. Simon körde till Grums och vid 22.30 fick jag ta över, ussh ”grispasset” mellan 22.30 – 02.00, det gick dock bra, ingen trafik, bra underlag i alla fall fram till Malung och Selma sov eller snarare ALLA sov.

Sista biten mellan Malung och Sälen var fantastiskt fin, vägen kantad av hundratals maschaller på båda sidor inför Vasaloppsstarten, kändes som ett härligt mottagande ; )

Väl framme var det bara att packa in barnen och bädda sängarna, och få dom i säng. Alla tre somnade bums och när allt mat var inpackade hoppade vi i säng vid 03.00-tiden.


Vid 6-tden vaknade jag av att Selma vaknat och säger att hon mår illa, jag hinner precis få henne över sängkanten i hon kräks, massa vatten och slem. DET ÄR INTE SANT….
klarade hela bilresan och nu ska det kräkas… Hon kan ju göra så i bland sätta sig upp ur sängen och kräkas, hon verkade inte dålig och satte i sig ordentlig frukost och efter att vi ätit lunch åkte vi till backen och hämtade ut skidor och pjäxor.

– ”Selma åka skidor” det var inget snack om saken, så det var bara hyra ett extra par, vi hade tänkt att hon kanske var lite liten för skidor, men envis som hon är så fick hon också ett par små skidor och pjäxor.

Hon åkte några åk på bandet och sedan pekade hon på knappliften där Calvin och Alicia åkte, – hmm det går inte Selma det är för stora barn, men hon gav sig inte så vi fick gå med henne upp i backen och så åkte hon ner.

Barnen åkte tills liftarna stängde och sedan blev det bad och kvällsmat hemma.
En riktigt härlig första dag här uppe i Sälen med andra ord.